20 de avantaje ale ceaiului verde

20 advantages of green tea
Dintre toate beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde, pierderea în greutate este cea mai cunoscută. Ceaiul verde este folosit și pentru detoxifierea organismului. Lichiorul este folosit și în alte scopuri mai puțin cunoscute. Iată câteva dintre beneficiile oferite de ceaiul verde, sfaturi și modalități de preparare:

1. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.

2. Frunzele de ceai verde conțin galat de epigalocatechină (EGCG) care ajută organismul să lupte împotriva celulelor canceroase fără a influența negativ țesuturile din jur.

3. Cercetatorii au confirmat in urma unor studii aprofundate ca persoanele care includ ceai verde in alimentatie au mai putine sanse sa se ingrase decat cele care nu folosesc ceai verde.

4. Galatul de epigalocatechină (EGCG) ajută la pierderile moderate de energie pe parcursul unei zile

5. Ceaiul verde reduce riscul de accident vascular cerebral.

6. De asemenea, ceaiul verde are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si colesterolului LDL rau.

7. Ceaiul verde contine catechine, polifenoli care scad viteza de reactie a lipazelor gastrice si pancreatice – enzime responsabile de transformarea caloriilor in grasimi.

8. Catechinele distrug bacteriile care pot provoca intoxicații alimentare. Toxinele produse de aceste bacterii sunt, de asemenea, eradicate.

9. O altă acțiune a catechinelor este de a opri evoluția și creșterea celulelor canceroase.

10. Ceaiul verde contine cofeina in cantitati moderate, actionand prin suprimarea poftei de mancare (cantitatile mari de cofeina, precum cele gasite in cafea, pot cauza probleme medicale, inclusiv hipertensiune arteriala si insomnie).

11. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Contine fluor, care are rolul de a preveni cariile. De asemenea, conține ingrediente care suprimă formarea plăcii bacteriene și bacterii care provoacă respirația urât mirositoare.

12. Polizaharidele și alte componente din ceaiul verde ajută la menținerea nivelului scăzut de zahăr din sânge.

13. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, in special vitamina E, care incetineste procesul de imbatranire.

14. În urma unor studii care au implicat subiecți care au consumat patru căni de ceai verde în fiecare zi, s-a constatat că previne apariția poliartritei reumatoide și poate reduce simptomele la persoanele care au deja această afecțiune.

15. De peste patru mii de ani, chinezii folosesc ceaiul verde pentru a trata durerile de cap și chiar depresia.

16. În comparație cu ceaiul negru ale cărui frunze sunt oxidate (fermentate), frunzele de ceai verde sunt aburite și își păstrează abilitățile naturale de vindecare.

17. Ceaiul verde este indicat ca adjuvant în tratamentul multiplelor boli cardiovasculare.

18. La persoanele care consumă constant ceai verde s-a constatat o întărire a sistemului imunitar.

19. Ceaiul verde conține anumite substanțe care stimulează termogeneza în organism.

20. Compușii de ceai verde ajută la reglarea metabolismului și la suprimarea apetitului. Acesta este motivul principal pentru care ceaiul verde este considerat o componentă importantă a unei diete.