Top 5 sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Top 5 tips for a healthy lifestyle
Cantitatea de apă din corpul unei persoane adulte este de aproximativ 57%, în medie. Apa este necesară pentru funcționarea corectă a celulelor corpului, reglarea temperaturii corpului, îndepărtarea deșeurilor și alte câteva funcții vitale ale corpului. Deshidratarea severă poate duce la complicații grave, cum ar fi probleme renale și urinare sau boli legate de căldură, chiar și un insolație care pune viața în pericol, pentru a numi câteva. Prin urmare, este esențial să mențineți corpul hidratat în lunile fierbinți de vară.

1. Bea suficientă apă: cel mai frecvent sfat dat este să bei opt pahare de apă pe zi. Cu toate acestea, aportul de apă recomandat al unei persoane depinde de fapt de vârsta acesteia, activitățile zilnice, temperatura exterioară și alți factori, așa că pot fi necesare mai mult de opt pahare. Dacă nu vă place apa plată, adăugați o felie de lămâie sau o frunză de mentă și bucurați-vă de gustul verii.

2. Bucurați-vă de o ceașcă de ceai fierbinte: Poate suna ciudat, dar băuturile fierbinți ne pot ajuta corpul să transpire mai mult, ceea ce duce la o mai bună evaporare, care în cele din urmă oferă corpului o senzație de răcoare. Aceasta înseamnă că ceaiul fierbinte vă poate ajuta să vă mențineți temperatura optimă a corpului în timpul verii.

3. Adăugați cuburi de gheață pe lista lucrurilor de luat cu dvs.: Când plecați la drum, băuturile pe care le luați cu voi se pot încălzi prea repede. Înainte de a pleca din casă, adaugă câteva cuburi de gheață băuturii tale preferate de vară pentru a o menține mai rece mai mult timp. Sau, puteți chiar pune întreaga sticlă la congelator pentru o jumătate de oră.

4. Îmbogățiți-vă dieta de vară cu fructe și legume: alegeți alimente cu un conținut ridicat de apă. Savurați o felie uriașă de pepene verde, suc proaspăt stors sau o salată delicioasă de castraveți și roșii. Alternativele de top sunt: ​​căpșunile, zmeura, ananasul, țelina, ardeii și spanacul.

5. Faceți mișcare dimineața devreme sau noaptea târziu: să alergați într-o zi fierbinte de vară este exclusă. Stai la umbră cu o carte bună sau alături de cei dragi, de preferință. Lăsați exercițiul pentru orele mai răcoroase ale zilei. Vei vedea că soarele răsărit dimineața sau briza care sufla seara pot adăuga mai mult farmec activităților tale sportive.”